Yenidoğan için anne sütüne en yakın mama
Bebeğinizi biberonla besleme zamanı geldiğinde, yavaş akışla bebeğinizi biberonla besleme tekniğini duymuş olabilirsiniz. Bu metot, yenidoğan bebeğinizin ya da erken bebeklik dönemindeki bebeğinizin memeyi emme şeklini bir biberon ile taklit etmeye yöneliktir. Yavaş akış biberonla besleme tekniğini nasıl uygulayacağınız ve bu yöntemi birkaç basit adımla nasıl sunacağınız hakkında bilgi sahibi olun ve bu metodu kullanmanın potansiyel yararlarını öğrenin.
Yavaş Akışlı Biberonla Besleme Metodu Nedir?
Beslenme adımında bebeğinize daha fazla kontrol veren bir biberonla besleme taktiğidir. Metot, biberonun ucuna ve bebeğinizin ağzının içine gelen süt akışını yavaşlatmayı içerir.
Bu metot, biberonla ve mama beslenen bebekler için veya hem biberon hem de emzirilerek beslenen bebekler için iyi bir seçim olabilir. Eğer yavaş akışlı biberonla besleme ya da genel olarak besleme hakkında sorularınız varsa bebeğinizin doktoruna danışın.
Yavaş Akışlı Biberonla Beslemenin Faydaları
Yavaş akışlı biberonla beslemenin faydaları bunları içerebilir:
Bebeğiniz daha yavaş beslenir, kendi hızını ayarlamayı öğrenir ve daha çok mola verir
Bebeğiniz ne kadar içtiği ve ne hızla tükettiğini kontrol etmeyi öğrendiği için bebeğinizi fazla besleme riski azaltılabilir
Beslenme sırasında hava yutmayla gelen rahatsızlık, sabit bir beslenme hızıyla azaltılabilir ve böylece gazı önlemeye yardımcı olur.
Bebeğinizi Yavaş Akışlı Biberonla Nasıl Beslersiniz?
Bebeğinize yavaş akışlı biberonu sunmanızda dört adım:
Yavaş akış ucuna bağlanmış (yenidoğan bebekler için tasarlanmış) küçük bir biberon kullanın (yaklaşık 118 ml’lik bir biberon işe yarar). Sağılmış anne sütü ya da mama kullanabilirsiniz. Bebeğinizi, kucağınızda kafasını ve boynunu desteklerken yarım oturur pozisyonda tutun.
Bebeğiniz aç olduğuna dair belirtiler gösterdiğinde (elini ağzına koyuyorsa; kafasını biberona doğru çeviriyorsa; dudaklarını buruşturuyor, yalıyor ya da büzüyorsa ve/veya ellerini tutuyorsa), ağzını genişçe açması için, bebeğinizin dudağına biberonun ucunu dokundurun. Bebeğinizin sıkıca kavradığından emin olarak, biberonun ucunu ağzına yerleştirin. Sütün sızmaması için biberonu yatay olarak tuttuğunuzdan emin olun.
Bebeğinizin biberonun ucundan süt gelmese de emmesine izin verin ve biberonun ucuna hafifçe dokunarak biberonun emzik kısmının yarıya kadar süt ile dolmasını sağlayın. Bebeğinizin, toplamda 20 ila 30 saniye arasında sürebilen, 3 ya da 5 yudum almasına izin verin. Bebeğinizin beslenmesine kısa bir mola vermek için biberonun yatay bir şekilde hafifçe geriye kaldırın.
Bebeğinizin tekrardan emmeye başladığını gördüğünüzde, ucundan biraz süt gelmesi için biberonun ucuna tekrardan hafifçe dokunun. Bebeğiniz tokluk işaretleri gösterene kadar bu yavaş akışlı beslenme metodu ile devam edin, örneğin kısa bir aradan sonra tekrar emmek istemezse, biberonun emziğini ağzından uzaklaştırmaya çalışırsa, ağzını kapatırsa ve ellerini gevşetirse.
Yavaş Akışlı Biberonla Besleme Gaza Sebep Olur Mu?
Bebek ne zaman bir biberondan beslense gaza sebep olabilecek hava yutma ihtimali olabilir. Bebeğinizin yuttuğu hava miktarını miktarı azaltmaya yardımcı olduğu için yavaş akışlı biberonla beslemek bebeğinizin gazlı olma ihtimalini düşürebilir. Yine de bebeğinizi yavaş akışlı biberonla beslerken çok fazla hava yutmaması için dikkat etmenizde her zaman fayda vardır.
Özet
Yavaş akışlı biberonla besleme, bebeğiniz için potansiyel faydalar sunabilir, çünkü bebeğinize beslenme saati geldiğinde kendi hızını ayarlama fırsatı sunar. Bu metot fazla besleme riskini azaltmaya da yardımcı olabilir.
Bebeğinizi biberonda mamayla ya da anne sütüyle besliyor olsanız da yavaş akışlı biberon metodu değerlendirmek isteyebileceğiniz bir yöntem olabilir.
DAHA FAZLASINI OKU Yenidoğan Bebek
Prima Kulübü'ne katılın ve: